Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

ΥΛΙΚΑ

Αλεύρι τ super Αμερικής: 10.000γρ.
Μαγιά νωπή ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ: 700γρ.
Ζάχαρη: 3.600γρ.
Αλάτι: 60γρ.
MAGIMIX SOFTNESS: 100γρ.
Κακουλέ: 20γρ.
Μαχλέπι: 70γρ.
Αυγά ολόκληρα: 2.100γρ.
Βούτυρο 82% (σε κύβους): 2,800γρ.
LIVENDO LVBD3000: 500γρ.
Νερό ~2.700γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά, το βούτυρο, το νερό και το LIVENDO LVBD 3000
μέχρι να λιώσει το λιπαρό
• Προσθέτουμε τον κακουλέ και το μαχλέπι.
• Ζυμώνουμε με το αλεύρι και το MAGIMIX SOFTNESS στο ταχυζυμωτήριο για 3 λεπτά στην
πρώτη ταχύτητα και 5 λεπτά στη δεύτερη
• Προσθέτουμε τη μαγιά
• Ζυμώνουμε 5 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα
• Θερμοκρασία ζύμης: 25 – 27° C
• Διάρκεια 1ης ξεκούρασης ζύμης: 2 ώρες & 40 λεπτά με 3 ώρες
• Κόβουμε σε τεμάχια 2kg σε στρογγυλό σχήμα
• Διάρκεια 2ης ξεκούρασης ζύμης: 20 – 30 λεπτά
• Τοποθετούμε σε τσέρκια

Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά.
Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 180° C, Χρόνος: 65 – 70 λεπτά.

 



Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.