Βαρύ Προζυμένιο Ψωμί

Βαρύ Προζυμένιο Ψωμί

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι κίτρινο τ Μ: 36.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό 4.000γρ.
ΣΥ ΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡ ΩΝ 10.000γρ.
Αλάτι 200γρ.
Υγρό ενεργό προζύμι CRÈME DE LEVAIN* 500γρ.
Νερό ~ 6.000γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά στην γρήγορη ή στο αργό ζυμωτήριο για 20 – 25 λεπτά.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 14-16 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (24-26°C)
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 1000γρ.
Πλάθουμε σε μεγάλες φρατζόλες
• Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 60-70 λεπτά
• Ψήσιμο με λίγο ατμό: Θερμοκρασία : 230°C, Χρόνος: 55-60 λεπτά

*LIVENDO CRÈME DE LEVAIN μοναδικό υγρό ζωντανό βιολογικό προζύμι για αυθεντικά παραδοσιακά ψωμιά και αρτοσκευάσματα με ή χωρίς προσθήκη μαγιάς. Έτοιμό για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.



Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.