Ατομικό τσουρέκι για όλες τις ώρες
Κλασσικό τσουρέκι γεμιστό ή απλό για όλες τις ώρες της ημέρας με το ζωντανό προζύμι LVBD3000, αποκλειστικά για γλυκά ζυμάρια.
ΥΛΙΚΑ (γρ. και % επί τοις 100 )
Αλεύρι Σούπερ Αμερικής: 2.000γρ. – 100%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ:2.000γρ. – 100%
Βούτυρο: 54γρ. – 20%
Μαχλέπι: 12γρ. – 0,6%
Βελτιωτικό Magimix : 20γρ. – 1%
Βελτιωτικό Magimix Relax :20γρ. – 1%
Αυγό πλήρες : 200γρ. – 10%
Νερό : 600γρ. – 30%
Μαστίχα : 4γρ. – 0,2%
Ζάχαρη: 600γρ. – 30%
Αλάτι: 8γρ. – 0,4%
Νωπή Μαγιά Χρυσό Χελιδόνι: 100γρ. – 5%
Υγρό Ενεργό προζύμι LVBD3000 : 80γρ. – 4%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ : 4.044γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, σε πρώτη φάση εκτός από το βούτυρο, το αλάτι & την μαγιά, 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 7 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
- Σε δεύτερη φάση προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι & τη μαγιά και ζυμώνουμε 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 7 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 65°C.
- Θερμοκρασία ζύμης: 32°C
- Διάρκεια ωρίμανσης ζύμης: 60 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
- Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 140 γρ.
- Προ πλάθουμε σε φυτίλια.
- Ξεκούραση ζύμης 10 λεπτά.
- Πλάθουμε σε πλεξούδα.
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
- Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία:75%, Χρόνος: 60 λεπτά
- Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 180°C, Χρόνος :25 λεπτά
*Υγρό ενεργό προζύμι LVBD3000, Υγρό ζωντανό προζύμι σκληρού σιταριού.
Υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι αναδεικνύει και ενισχύει τα αυθεντικά γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα στα παρασκευάσματα από γλυκά ζυμάρια μαγιάς, όπως τσουρέκια, croissant κλπ όπως και στα αρτοσκευάσματα πολυτελείας. Εξασφαλίζει εξαιρετική διατηρησιμότητα. Προσδίδει μοναδικές ιδιότητες στα ζυμάρια διευκολύνοντας τη διαδικασία παραγωγής και προσφέρει σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Έτοιμο για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.