fbpx

Άρτος για Αρτοκλασία

Άρτος για Αρτοκλασία

ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 2.000γρ.
Αλεύρι κίτρινο ψιλό: 2.000γρ.
Αλεύρι τ super Αμερικής: 6.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Βούτυρο 82% (σε κύβους): 150γρ.
Μαργαρίνη μαλακή: 700γρ.
MAGIMIX SOFTNESS: 100γρ.
Γλυκάνισο: 50γρ.
Μαστίχα: 20γρ.
Ζάχαρη: 2.000γρ.
Μαχλέπι: 30γρ.
LIVENDO LVBD3000: 500γρ.
Αλάτι: 140γρ.
Μαγιά νωπή ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ: 500γρ.
Νερό: 4.300γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο για 5 λεπτά στην αργή και 12 λεπτά στην γρήγορη
ταχύτητα.
• Θερμοκρασία ζύμης: 30 – 32° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 60 λεπτά στο περιβάλλον.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 2.000γρ.
• Τοποθετούμε σε στρογγυλά ταψιά και ξεκουράζουμε για 20 λεπτά στο περιβάλλον.
Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά.
Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 180° C, Χρόνος: 55 – 60 λεπτά.

*MAGIMIX SOFTNESS για μαλακότητα και διατήρηση της φρεσκάδας των μαλακών αρτοσκε υασμάτων όπως ψωμί τοστ, ψωμάκια για χάμπουργκερ, πιττάκια, μπριός, ντόνατς, τσουρέκια, croissant κλπ.
*LIVENDO LVBD3000 υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι αναδεικνύει και ενισχύει τα αυθεντικά γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα στα παρασκευάσματα από γλυκά ζυμάρια μαγιάς, όπως τσουρέκια, croissant κλπ όπως και στα αρτοσκευάσματα πολυτελείας. Εξασφαλίζει εξαιρετική διατηρησιμότητα. Προσδίδει μοναδικές ιδιότητες στα ζυμάρια διευκολύνοντας την διαδικασία παραγωγής και προσφέρει σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Έτοιμο για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.
*ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ μοναδική νωπή πιεστή μαγιά σε καλούπια, ειδική για γλυκά ζυμάρια μαγιάς (με 8% ζάχαρη και πάνω). Εκπληκτικά αποτελέσματα!