Ψωμί Τόστ Ολικής Σίτου & Σίκαλης

Ψωμί Τόστ Ολικής Σίτου & Σίκαλης

ΥΛΙΚΑ

Προζύμι με Crème de Levain*

Αλεύρι τ 70% δυνατό: 2.000γρ.
Νερό: 1.000γρ.
LIVENDO CRÉME DE LEVAIN: 200γρ.
Σύνολο: 3.200γρ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στην γρήγορη.
Τοποθετούμε σε πλαστική λεκάνη με καπάκι και την αφήνουμε για 16 έως 18 ώρες σε θερμοκρασία 24 – 26°C.

ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Αλεύρι ολικής μαλακού σίτου: 4.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 4.000γρ.
Αλεύρι σίκαλης: 2.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Αλάτι: 240γρ.
Ζάχαρη: 600γρ.
Μαργαρίνη μαλακή: 500γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ: 350γρ.
MAGIMIX SOFTNESS*: 120γρ.
Προζύμι με LIVENDO CRÉME DE LEVAIN*: 3.200γρ.
Νερό ~6.000γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 9 λεπτά
στην γρήγορη
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 10 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 900γρ.
• Τοποθετούμε σε φόρμες για τοστ
Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 60 λεπτά.
Ψήσιμο με ατμό: Θερμοκρασία: 230° C, Χρόνος: 50 – 55 λεπτά.

*MAGIMIX SOFTNESS για μαλακότητα και διατήρηση της φρεσκάδας των μαλακών αρτοσκευασμάτων όπως ψωμί
τοστ, ψωμάκια για χάμπουργκερ, πιττάκια, μπριός, ντόνατς, τσουρέκια, croissant κλπ.
*LIVENDO CRÉME DE LEVAIN μοναδικό υγρό ζωντανό βιολογικό προζύμι για αυθεντικά παραδοσιακά ψωμιά και
αρτοσκευάσματα με ή χωρίς προσθήκη μαγιάς. Έτοιμο για άμεση χρή ση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.



Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.