Ψωμί σταυρός με προζύμι φαγόπυρου

Ψωμί σταυρός με προζύμι φαγόπυρου

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι τύπου 55%: 2,4kg
Αλεύρι σίκαλης: 600gr
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 3kg
Αλάτι: 54gr
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 30gr
Magimix Softness: 30gr
Νερό: 1,950kg
Υγρό ενεργό προζύμι ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ: 240gr
Γραβιέρα Νάξου σε κύβους: 900gr
Καπνιστό λουκάνικο σε κύβους: 750gr
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ 5,304kg

Διαδικασία:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη γραβιέρα και το λουκάνικο, μαζί στο ταχυζυμωτήριο 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Μετά προσθέτουμε τη γραβιέρα και το λουκάνικο και αναμιγνύουμε για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: όλη νύχτα 16 ώρες, σε θερμοκρασία 3°C.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 100 g.
• Ξεκούραση μετά το κόψιμο 30 λεπτά.
• Πλάθουμε σε μικρές φρατζόλες και σταυρώνουμε.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 25°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 90 λεπτά.
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230°C, Ατμός: 200 ml, Χρόνος: 20 – 25 λεπτά.
*Υγρό ενεργό προζύμι ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ, Υγρό ζωντανό προζύμι από φαγόπυρο. Ήπια στρογγυλεμένη οξύτητα, γλυκιά επίγευση, ανοιχτόχρωμη ψίχα και χρυσαφένια τραγανή κόρα. Για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν υγιεινά αλλά γευστικά προϊόντα, αφού ο φαγόπυρος είναι πηγή πλούσια σε πρωτεΐνες και αμινοξέα. Ψωμιά με προστιθέμενη αξία για απαιτητικούς καταναλωτές.
Το πρώτο υγρό ζωντανό προζύμι που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά. Το μοναδικό πιστοποιημένο βιολογικό προζύμι. Ιδανικό για την παρασκευή παραδοσιακών προζυμένιων ψωμιών αργής ωρίμανσης χωρίς μαγιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μάνα για την παραγωγή δικού σας προζυμιού εξασφαλίζοντας σταθερότητα κατά τα διαδοχικά αναπιάσματα.