Ψωμί με παντζάρι

Ψωμί με παντζάρι

Δημιουργείτε παραδοσιακά προζυμένια ψωμιά που ξυπνάνε τις μνήμες από το ψωμί της γιαγιάς στο χωριό. Πελάτες που θα έρχονται ξανά και ξανά ζητώντας το συγκεκριμένο ψωμί.

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι 70% δυνατό: 1.500γρ.
Αλεύρι κίτρινο Μ: 1.500γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 3.000γρ.
Νερό: 1.140γρ.
Υγρό ενεργό προζύμι Crème de Levain 1: 80γρ
Magimix: 30γρ
Παντζάρι με το χυμό του: 1.200γρ
Αλάτι: 60γρ
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 90γρ
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 5.700γρ.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο 9 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης 40 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 250γρ.
• Ξεκούραση μετά το κόψιμο 5 λεπτά.
• Πλάθουμε σε καρβέλι.
• Τοποθετούμε 3 τεμάχια σε καλάθι.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 28°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 60 λεπτά
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230°C, Ατμός: 200 ml, Χρόνος: 40 λεπτά

*Υγρό ενεργό προζύμι Crème de Leva in, Το πρώτο υγρό ζωντανό προζύμι που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά. Το μοναδικό πιστοποιημένο βιολογικό προζύμι. Ιδανικό για την παρασκευή παραδοσιακών προζυμένιων ψωμιών αργής ωρίμανσης χωρίς μαγιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μάνα για την παραγωγή δικού σας προζυμιού. Δημιουργείτε παραδοσιακά προζυμένια ψωμιά που ξυπνάνε τις μνήμες από το ψωμί της γιαγιάς στο χωριό. Πελάτες που θα έρχονται ξανά και ξανά ζητώντας το συγκεκριμένο ψωμί.