fbpx

Χωριάτικο ψωμί ολικής Πετρόμυλου με προζύμι Φαγόπυρου

Χωριάτικο ψωμί ολικής Πετρόμυλου με προζύμι Φαγόπυρου

YΛΙΚΑ                                                                                           γρ.                  %

Αλεύρι σκληρού σίτου ολικής πετρόμυλου                                2.000              100

Νερό                                                                                                   1.500                75

Ζωντανό προζύμι LIVENDO από φαγόπυρο                               200                10

Αλάτι                                                                                                       36                 1,8

Νωπή μαγιά L’hirondelle (μπλε χελιδόνι)                                        4                 0,2

Βελτιωτικό Magimix CROUSTILIS                                                  20                  1

Σύνολο ζυμαριού              3.760

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τύπος ζυμωτηρίου: Σπιράλ
  • Θερμοκρασία βάσης: 60°C
  • Αναμειγνύουμε όλη τη ποσότητα του αλεύρου και του νερού της συνταγής για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά.
  • Ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα για 8 λεπτά προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
  • Θερμοκρασία ζυμαριού: 25°C /± 1°C
  • Πρώτη ξεκούραση: 1 ώρα και 30 λεπτά
  • Δεύτερη ξεκούραση: 15 ώρες στους 10°C
  • Kόβουμε. ζυγίζουμε στα 450 γρ και μορφοποιούμε σε μακρόστενο παραλληλόγραμμο σχήμα.
  • Ψήσιμο (με ατμό): 30 λεπτά στους 250C

 

*ΥΓΡΟ ΕΝΕΡΓΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ Υγρό ζωντανό προζύμι από φαγόπυρο. Ήπια στρογγυλεμένη οξύτητα, γλυκιά επίγευση, ανοιχτόχρωμη ψίχα και χρυσαφένια τραγανή κόρα. Για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν υγιεινά αλλά γευστικά προϊόντα, αφού ο φαγόπυρος είναι πηγή πλούσια σε πρωτεϊνες και αμινοξέα. Ψωμιά με προστιθέμενη αξία για απαιτητικούς καταναλωτές