Τσιαπάτα ελιάς

Τσιαπάτα ελιάς

Ξεχωριστή αφράτη προζυμένια τσιαπάτα ελιάς, γιατί όχι και για σάντουιτς με την γέμιση της επιλογής σας.
Υλικά (γρ. και % επί τοις 100)
Αλεύρι 55%: 3.000γρ. – 100%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 3.000γρ. – 100%
Ελαιόλαδο :120γρ. – 4%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 30γρ. – 1%
Βελτιωτικό Magimix: 30γρ. – 1%
Αλάτι: 60γρ. – 2%
Ενεργό προζύμι Crème de Levain: 210γρ. – 7%
Νερό: 2.100γρ. – 70%
Ελιές πράσινες ροδέλα: 600γρ. – 20%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 6.150γρ.

Διαδικασία:
•Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις ροδέλες πράσινες ελιές, μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 9 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα.
•Μετά προσθέτουμε τις ελιές και ζυμώνουμε για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 50°C.
•Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
•Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 60 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
•Αναδίπλωση ζύμης.
•Ξεκούραση μετά την αναδίπλωση 60 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
•Πλάσιμο κόψιμο τετράγωνο.
•Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
•Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 15 – 20 λεπτά
•Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 230°C, Χρόνος : 40 λεπτά
*Υγρό ενεργό προζύμι Crème de Levain, Το πρώτο υγρό ζωντανό προζύμι που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά. Το μοναδικό πιστοποιημένο βιολογικό προζύμι. Το πρώτο υγρό ζωντανό προζύμι που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά. Το μοναδικό πιστοποιημένο βιολογικό προζύμι. Ιδανικό για την παρασκευή παραδοσιακών προζυμένιων ψωμιών αργής ωρίμανσης χωρίς μαγιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μάνα για την παραγωγή δικού σας προζυμιού εξασφαλίζοντας σταθερότητα κατά τα διαδοχικά αναπιάσματα.