fbpx

Τοστ Ολικής

Τοστ Ολικής

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε μία συνταγή για τοστ ολικής, μπορεί ο τίτλος της συνταγής να σας ακούγετε κάπως απλός, αλλά είναι μία πολλή ξεχωριστή και ιδιαίτερη συνταγή που σίγουρα θα εκπλαγείτε όταν την δοκιμάσετε.
Αυτό που κάνει την συνταγή μας ιδιαίτερη, είναι το προζύμι Zavarka Μαύρη Βύνη από τη σειρά Livendo, είναι ένα νέο πρωτοποριακό προζύμι σίκαλης με προβρασμένα άλευρα σίκαλης και κριθαριού.
Είναι ιδανικό για ψωμιά ολικής άλεσης που θυμίζουν ψωμιά της βόρεια Ευρώπης, που έχουν έντονες οξύτητες και χρώμα με πικάντικες και γλυκόξινες νότες.
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του βέβαια είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής που δίνει στα προϊόντα μας.

ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι δυνατό Τ.70%: 2400γρ. – 80.0%
Αλεύρι ολικής Τ.90%: 600γρ. – 20.0%
Νερό: 1350γρ. – 45.0%
Αλάτι: 30γρ. – 1.0%
Ζάχαρη: 60γρ. – 2.0%
Μαγιά Μπλε χελιδόνι: 105γρ. – 3.5%
Magimix: 30γρ. – 1.0%
Μαργαρίνη: 150γρ. – 5.0%
Livendo Zavarka Βύνης: 1200γρ. – 40.0%
ΣΥΝΟΛΟ: 5925γρ.γρ. – 197.5%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τύπος Μίξερ: Σπιράλ
Θερμοκρασία Βάσης: 57°C
Χρόνος Ζυμώματος: 3 ‘ αργό / 12 ‘ γρήγορο
Θερμοκρασία Ζύμης: 22-24°C
Ξεκουύραση: 20 λεπτά
Κόψιμο Ζύμης: 900 γρ.
Ξεκούραση: 5 λεπτά
Στόφα: 90 ‘ 33°C 75%
Ψήσιμο: 35 ‘ 215>200°C