Προζυμένιο ψωμί σίκαλης με χυμό μήλου

Προζυμένιο ψωμί σίκαλης με χυμό μήλου

Καινοτομηστε με παραδοσιακά προζυμένια ψωμιά που ξυπνάνε τις μνήμες από το ψωμί της γιαγιάς στο χωριό προσθέτωντας τη ξεχωριστή σας πινελιά.

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι 55%: 1.200γρ.
Αλεύρι σίκαλης ολικής: 1.200γρ.
Αλεύρι ολικής πετρομύλου: 600γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 3000γρ.
Αλάτι: 60γρ.
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 30γρ.
Νερό: 480γρ.
Υγρό ενεργό προζύμι Crème de Levain: 270γρ.
Χυμός μήλου: 1.500γρ.
Magimix Soft: 30γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 5.370γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 60 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 680γρ.
• Ξεκούραση μετά το κόψιμο 10 λεπτά.
• Πλάθουμε σε φρατζόλα.
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 30°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 60 λεπτά
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 235°C, Ατμός: 150 ml, Χρόνος: 45 λεπτά

*Υγρό ενεργό προζύμι Crème de Levain, Το πρώτο υγρό ζωντανό προζύμι που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά. Το μοναδικό πιστοποιημένο βιολογικό προζύμι. Ιδανικό για την παρασκευή παραδοσιακών προζυμένιων ψωμιών αργής ωρίμανσης χωρίς μαγιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μάνα για την παραγωγή δικού σας προζυμιού. Δημιουργείτε παραδοσιακά προζυμένια ψωμιά που ξυπνάνε τις μνήμες από το ψωμί της γιαγιάς στο χωριό. Πελάτες που θα έρχονται ξανά και ξανά ζητώντας το συγκεκριμένο ψωμί.