Πανετόνε

Πανετόνε

ΥΛΙΚΑ

Αλεύρι τ 55%: 5.000γρ.
Αλεύρι τ super Αμερικής: 5.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Νερό: 1.000ml
Αλάτι: 60 kg
Μαγιά νωπή ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ*: 800γρ.
MAGIMIX SOFTNESS*: 100γρ.
Ζάχαρη: 4.200γρ.
Αποξηραμένα φρούτα: 2.500γρ.
Βούτυρο 82% (σε κύβους): 2.500γρ.
Σταφίδες: 800γρ.
Κρόκοι αυγών: 3.2οογρ.
LIVENDO LVBD3000: 700γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6 λεπτά
στην γρήγορη.
• Θερμοκρασία ζύμης: 25 – 27° C
• Διάρκεια 1ης ξεκούρασης ζύμης: 60 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια 500g σε στρογγυλό σχήμα
• Διάρκεια 2ης ξεκούρασης ζύμης: 10 λεπτά
• Τοποθετούμε σε φόρμες
• Αναποδογύρισμα / κρέμασμα φόρμας μέχρι να κρυώσει.
Στόφα: Θερμοκρασία: 30°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 2 ώρες και 30 λεπτά.
Ψήσιμο σε περιστροφικό φούρνο: Θερμοκρασία: 180° C, Χρόνος: 40 – 45 λεπτά.

*ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ μοναδική νωπή πιεστή μαγιά σε καλούπια, ειδική για γλυκά ζυμάρια μαγιάς (με 8% ζάχαρη και
πάνω). Εκπληκτικά αποτελέσματα!
*MAGIMIX SOFTNESS για μαλακότητα και διατήρηση της φρεσκάδας των μαλακών αρτοσκε υασμάτων όπως ψωμί
τοστ, ψωμάκια για χάμπουργκερ, πιττάκια, μπριός, ντόνατς, τσουρέκια, croissant κλπ.*LIVENDO LVBD3000 υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι αναδεικνύει και ενισχύει τα αυθεντικά γευστικά
χαρακτηριστικά και αρώματα στα παρασκευάσματα από γλυκά ζυμάρια μαγιάς, όπως τσουρέκια, croissant κλπ όπως
και στα αρτοσκευάσματα πολυτελείας. Εξασφαλίζει εξαιρετική διατηρησιμότητα. Προσδίδει μοναδικές ιδιότητες στα
ζυμάρια διευκολύνοντας την διαδικασία παραγωγής και προσφέρει σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Έτοιμο για άμεση
χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.