Μπαγκέτα φαγόπυρου

Μπαγκέτα φαγόπυρου

Κλασσική Γαλλική λευκή μπαγκέτα με την ξεχωριστή γεύση του Φαγόπυρου.

ΥΛΙΚΑ (γρ. και % επί τοις 100)
Αλεύρι 55% δυνατό:3.000γρ.- 100%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 3.000γρ.- 100%
Αλάτι: 54γρ.- 1,8%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 60γρ.- 2%
Βελτιωτικό Magimix Relax: 30γρ.- 1%
Υγρό ενεργό προζύμι Φαγόπυρου: 180γρ. – 6%
Νερό 1.620γρ.- 54%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 4.944γρ.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Αναμειγνύουμε πρώτα όλη την ποσότητα των αλεύρων και του νερού της συνταγής για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά σε
θερμοκρασία περιβάλλοντος.
• Ύστερα ζυμώνουμε τη ζύμη που αφήσαμε να ξεκουραστεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο ταχυζυμωτήριο 10 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 60 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 350γρ.
• Ξεκούραση μετά το κόψιμο 20 λεπτά.
• Πλάθουμε σε μπαγκέτα.
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 25°C, Σχετική Υγρασία: 75%,
Χρόνος: 30 λεπτά.
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 230°C, Ατμός: 200 ml,
Χρόνος: 25 – 30 λεπτά

* Υγρό, ζωντανό προζύμι από ΦΑΓΟΠΥΡΟ. Ήπια στρογγυλεμένη οξύτητα, γλυκιά επίγευση, ανοιχτόχρωμη ψίχα και χρυσαφένια τραγανή κόρα. Για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν υγιεινά αλλά γευστικά προϊόντα, αφού ο φαγόπυρος είναι πηγή πλούσια σε πρωτεϊνες και αμινοξέα. Ψωμιά με προστιθέμενη αξία για απαιτητικούς καταναλωτές.