Ηλιόσπορο
Ένα ξεχωριστό ψωμί με πρωτεϊνική διατροφική αξία, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά , πλούσιο σε φυτικές ίνες, που συμπληρώνει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού.
ΥΛΙΚΑ (γρ. και % επί τοις 100 )
Αλεύρι κίτρινο τύπου Μ: 1.500γρ. – 50%
Αλεύρι ολικής άλεσης: 750γρ. – 25%
Αλεύρι 70% δυνατό: 750γρ. – 25%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 3.000γρ. – 100%
Αλάτι: 60γρ. – 2%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 45γρ. – 1,5%
Βελτιωτικό Magimix Χωριάτικο: 30γρ. – 1%
Υγρό ενεργό προζύμι Φαγόπυρου:210γρ. – 7%
Νερό:1.800γρ. – 60%
Ηλιόσπορος: 600γρ.- 20%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 5.745γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
- Θερμοκρασία βάσης 60°C.
- Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
- Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 45 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
- Kόψιμο 520γρ.
- Ξεκούραση ζύμης: 10 λεπτά
- Πλάσιμο καρβέλι
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
- Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 55-60 λεπτά
- Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230ο C, Ατμός 300ml, Χρόνος: 40-45 λεπτά
*Υγρό, ζωντανό προζύμι από ΦΑΓΟΠΥΡΟ.Ήπια στρογγυλεμένη οξύτητα, γλυκιά επίγευση, ανοιχτόχρωμη ψίχα και χρυσαφένια τραγανή κόρα. Για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν υγιεινά αλλά γευστικά προϊόντα, αφού ο φαγόπυρος είναι πηγή πλούσια σε πρωτεΐνες και αμινοξέα