Ελαιόψωμο

Ελαιόψωμο

Ένα αφράτο, τραγανό, νηστήσιμο σνακ για την περίοδο της νηστείας
και όχι μόνο, που θα απογειώσει την αρτοθήκη σας.
Ένα γρήγορο και εύκολο προϊόν που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Υλικά:
Αλεύρι δυνατό Τ.70%: 2.000γρ. – 100,0%
Νερό: 1.000γρ. – 50,0%
Αλάτι: 40γρ. – 2,0%
Ζάχαρη: 40γρ. – 2,0%
Ελαιόλαδο: 100γρ. – 5,0%
Μαγιά νωπή Μπλε Χελιδόνι: 50γρ. – 2,5%
ΣΥΝΟΛΟ: 3.230γρ. – 161,5%
Ελιές κομμένες σε ροδέλες: 1.130γρ. – 35,0%
*Το 35% το υπολογίζουμε επί της ζύμη μας και όταν ρίξουμε της ελιές ζυμώνουμε στο αργό.

Διαδικασία:
Τύπος Μίξερ: Σπιράλ
Θερμοκρασία Βάσης: 57°C
Χρόνος Ζυμώματος: 3΄ αργό / 6΄ γρήγορο / 4΄ αργό
Θερμοκρασία Ζύμης: 23-24°C
Ξεκούραση: 45’
Κόψιμο Ζύμης: 200γρ.
Στόφα: 30 λεπτά / 30°C – 80%Hgr
Ψήσιμο: 25 λεπτά 230>215°C