Magimix Relax με Πολύ Αναγωγική Δράση

Magimix Relax με Πολύ Αναγωγική Δράση

Νέο Magimix Relax, ένα καινοτόμο προϊόν με ξηρή ανενεργή μαγιά:

η ανενεργή μαγιά είναι μαγιά της οποίας έχει αφαιρεθεί η ζυμωτική ικανότητα. Διαθέτει όμως ισχυρή αναγωγική δύναμη κι έτσι με τη χρήση του Magimix Relax ελαχιστοποιείται το μάζεμα του ζυμαριού, διευκολύνοντας το άνοιγμα χωρίς σχισίματα.

Το Magimix Relax μπορεί να χρησιμοποιηθεί

με κάθε είδους αλεύρι αλλά ακόμη με μίγματα και με προ μίγματα. Είναι ιδανικό για κουλούρι Θες/κης, κριτσίνια, πίτσες, μπαγκέτες, λαγάνες, τσουρέκια, κρουασάν, φυλλοποιήσεις και σφολιατοειδή.

Τα αποτελέσματα του Magimix Relax

με πολύ αναγωγική δράση. Το Magimix RELAX με πολύ υψηλή αναγωγική δράση προσδίδει 6 με 8 φορές περισσότερη γλουταθιόνη. Τα αποτελέσματα του είναι πολλαπλά.

1) Στο ζυμωτήριο

Επιταχύνει την λείανση του ζυμαριού και μειώνει το χρόνο ζυμώματος. Ο αρτοποιός γνωρίζει πολύ καλά ότι ο έλεγχος του ζυμώματος είναι πρωταρχικός παράγοντας για την επίτευξη ενός καλού ψωμιού. Εάν ένα ζυμάρι ζυμωθεί περισσότερο απ’ ότι πρέπει τότε γίνεται κολλώδες. Το Magimix RELAX επιταχύνει τη λείανση των ζυμαριών γεγονός που επιτρέπει τη μείωση του χρόνου ζυμώματος στις περισσότερες παραγωγές και την αποφυγή της οξείδωσης. Ακόμα και στο μπριός που είναι πλούσιο σε αυγά, βούτυρο, ζάχαρη και μαγιά, η λείανση του ζυμαριού ευνοείται.

2) Στην Πρώτη Ξεκούραση

Η υπερβολική δύναμη του ζυμαριού περιορίζεται.

3) Στο Ζυγοκοπτικό

Τα βάρη των ζυμαριών είναι πιο κανονικά. Το βάρος των ζυμαριών είναι γενικά πιο κανονικό στην περίπτωση της ογκομετρικής διαίρεσης.

 

4) Στη Δευτερη Ξεκουραση

Κέρδος χρόνου.

5) Στο πλάσιμο

Ούτε σχισίματα ούτε μαζέματα αλλά ζυμάρια ομοιόμορφα. Στις πλαστικές, ο αρτοποιός αποφεύγει τα σχισίματα των ζυμαριών και η επιμήκυνση είναι καλύτερη. Μπορεί έτσι να ξεσφίξει ελαφρά τους κυλίνδρους της πλαστικής προσφέροντας στο τελικό προϊόν μια πιο ανεπτυγμένη και χαρακτηριστική κυψέλωση. Επιπλέον το Magimix RELAX βελτιώνει την ομοιομορφία του πλασίματος μεταξύ της αρχής και του τέλους μια ζυμωσιάς. Στην περίπτωση εκ φύσεως πολύ σφιχτού ζυμαριού, τα βάρη τους είναι πιο κανονικά γεγονός που διευκολύνει το πέρασμα τους από τα μηχανήματα στις γραμμές.

6) Στη Στόφα

Μείωση της διόγκωσης και βελτίωση της αντοχής. Το φαινόμενο του μαζέματος μετά το πλάσιμο ελαττώνεται με την παρουσία του Magimix RELAX με πολύ αναγωγική δράση. Το φαινόμενο αυτό συνδέεται στενά με την μείωση της ελαστικής αντίστασης. Η διόγκωση μεγιστοποίησης και τα ζυμάρια κερδίζουν σε αντοχή.

7) Στη Σφολιατομηχανή
Εύκολο κατέβασμα για τα ζυμάρια σφολιάτας. Στο φύλλιασμα η ευαισθησία των ζυμαριών με μαγιά (κρουασάν) ή με χωρίς μαγιά (σφολιάτα) μειώνεται χάρη στην προσθήκη του Magimix RELAX. Οι χρόνοι ξεκούρασης μεταξύ των διπλωμάτων ελαττώνονται.

Tags: