fbpx

Ζωντανά προζύμια καινοτομία της Lesaffre

Ζωντανά προζύμια καινοτομία της Lesaffre

Η αναζήτηση νέων γεύσεων και η βελτιστοποίηση της διατήρησης του ψωμιού μεταφράζουν σήμερα τις ανάγκες των καταναλωτών. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον κουλτούρας της γεύσης στην αρτοποίηση, τα ζωντανά ενεργά προζύμια βρίσκουν τη θέση τους σε όλους τους επαγγελματίες της αρτοποιίας.

Τα έτοιμα προς χρήση ενεργά ζωντανά προζύμια Crème de Levain & LVBD3000 προέρχονται από φυσική ζύμωση αλεύρων από δημητριακά. Χάρη στην υγρή μορφή τους ενσωματώνονται απευθείας στο ζυμωτήριο, σε δοσολογία 5% έως 10% επί του συνολικού βάρους του αλεύρου.

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλαπλά:
• Εγγυημένο όφελος παραγωγικότητας αποφεύγοντας τις δυσκολίες του αναπιάσματος αλλά και τις παρεκκλίσεις που απορρέουν από εξωτερικές επιμολύνσεις από ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς. Ακόμη μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μάνα προζυμιού για αναπιάσπαματα, από όσους αρτοποιούς το επιθυμούν διασφαλίζοντας την υγιεινή και σταθερό αποτέλεσμα.
• Ως πραγματικός παράγοντας ζύμωσης, το ζωντανό προζύμι εξασφαλίζει τη διόγκωση του ζυμαριού προσδίδοντας στα τελικά προϊόντα τα μοναδικά αρωματικά χαρακτηριστικά τα οποία χαρακτηρίζουν την αρτοποίηση με προζύμι.
• Προσφέρει ανοικτό πεδίο στη φαντασία των επαγγελματιών αρτοποιών να αναδείξουν τις γεύσεις των παραδοσιακών ψωμιών, των ειδικών ψωμιών, των τσουρεκιών, των προϊόντων βιενουαζερί και πολλών άλλων: μπαγκέτες, ψωμί σίκαλης, ψωμί για τοστ, τσιαπάτα, πίτσα, παραδοσιακά προζυμένια ψωμιά, και άλλα.

Με αυτό τον τρόπο, τα ζωντανά προζύμια που αναπτύχθηκαν από τη Lesaffre διαθέτουν όλες τις ιδιότητες του φυσικού προζυμιού που φτιάχνει ο αρτοποιός: αρωματικός πλούτος, γαλακτική και όξινη οξύτητα, και ιδιαίτερη υφή.