Πάστα προζυμιού Zavarka

Πάστα προζυμιού Zavarka

Η Τεχνική Zavarka έχει τις ρίζες της στις χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης, όπου έβραζαν αλεύρι, σπόρους, βύνες και μπαχαρικά δημιουργώντας μια ζελατοποιημένη πάστα για να φτιάξουν το ψωμί τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας απελευθερώνονται δεξτρίνες και άλλα απλά σάκχαρα τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του ψωμιού, ώστε να παραμείνει φρέσκο για αρκετές ημέρες και δημιουργούν υγρή και ζουμερή ψίχα, λεπτή και τραγανή κόρα , έτσι διατηρούσαν τη φρεσκάδα του ψωμιού για αρκετές μέρες και βελτίωναν θεαματικά τη γεύση και την υφή του.
Η Lesaffre χρησιμοποιώντας την Τεχνική Zavarka και με την ικανότητα βιοτεχνολογίας που διαθέτει δημιούργησε μία νέα γενιά εξελιγμένων προζυμιών.