Βιομηχανικη παραγωγη της μαγιας

Η βιομηχανική παραγωγή της μαγιάς απαιτεί:
• Παραγωγή μεγάλης ποσότητας βιομάζας
• Κριτήρια τεχνολογικής ποιότητας (ζυμωτική δύναμη, σταθερότητα, διατηρησιμότητα και μικροβιολογική ποιότητα).
Η πρώτη ύλη η οποία χρησιμοποιείται για να παραχθεί η μαγιά είναι η μελάσσα.
Απαιτείται περίπου ένας τόνος μελάσσας για να παραχθούν
δύο τόνοι μαγιάς!
Η ετήσια παγκόσμια κατανάλωση μαγιάς εκτιμάται ότι είναι περίπου 3 εκατομμύρια τόνοι.
Η Lesaffre είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός μαγιάς στον κόσμο.

 

Οι παραγωγοί μαγιάς πολλαπλασιάζουν μια μεγάλη ποσότητα ζωντανών κυττάρων. Από την εργαστηριακή μέχρι τη βιομηχανική φάση, η διαδικασία παραγωγής συμπεριλαμβάνει τον πολλαπλασιασμό & την διατήρηση των κυττάρων σε ιδανικές συνθήκες (μελάσσα, θερμοκρασία, pH, κλπ.).
Τα στελέχη της μαγιάς είναι μοναδικοί οργανισμοί. Ο συνδυασμός επιλεγμένων στελεχών και οι συγκεκριμένες βιομηχανικές διαδικασίες έχουν σαν αποτέλεσμα υψηλής απόδοσης προϊόντα τα οποία απαντούν τις απαιτήσεις όλων των επαγγελματιών της αρτοποιίας.