Βιβλιοθήκη Γνώσεων

Το 2025 σηματοδοτεί 130 χρόνια από τη δημιουργία του εμβληματικού brand L’Hirondelle — της φρέσκιας μαγιάς που, για περισσότερο από έναν αιώνα, αποτελεί σταθερό σύμμαχο των αρτοποιών σε όλο τον κόσμο....

Εδώ θα σας προτείνουμε μια τεχνική αρτοποίησης για την δημιουργία παραδοσιακών προζυμένιων ψωμιών. Συγκεκριμένα την τεχνική της αργής ωρίμανσης μόνο με προζύμι ή με προζύμι και μαγιά. Είναι μια τεχνική που απαιτεί κάποιο χρόνο και εξειδίκευση αλλά έχει ως αποτέλεσμα την παρασκευή μοναδικών αρτοσκευασμάτων με...

Η μαγιά είναι ένας ζωντανός φυσικός μικροοργανισμός. Χρειάζεται αέρα και θρεπτικά συστατικά για να πολλαπλασιαστεί και να αναπτυχθεί. Αλλά και απουσία αέρα απελευθερώνει ενέργεια και διοξείδιο του άνθρακα....

Η πολιτισμική διάσταση της γεύσης είναι αδιαμφισβήτητη. Είναι κρυμμένη βαθιά στη ψυχοσύνθεση του καταναλωτή η ανάγκη να βρει την «καλύτερη» γεύση που θα ικανοποιήσει την απαίτηση του για αυτή τη διάσταση....

Ο όρος “γεύση” αντιστοιχεί σε όλες τις αισθήσεις που γίνονται αντιληπτές στο στόμα. Εκφράζει τον συνδυασμό των γεύσεων (γλυκό, αλμυρό, ξινό ή πικρό) σε ένα γεύμα, μαζί με τα συνοδευτικά αρώματα, τα οποία γίνονται αντιληπτά από το πίσω μέρος του λάρυγγα....

Η Τεχνική Zavarka έχει τις ρίζες της στις χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης, όπου έβραζαν αλεύρι, σπόρους, βύνες και μπαχαρικά δημιουργώντας μια ζελατοποιημένη πάστα για να φτιάξουν το ψωμί τους....

Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.