fbpx

Μαγιές Αρτοποιίας

Η Lesaffre αποτελεί παγκόσμια αναφορά στον τομέα της μαγιάς και της αρτοποίισης. Η μαγιά αρτοποιίας είναι ζωντανή & ενεργή.

Ένας μικρό οργανισμός, μεγέθους 6μm, αόρατος διά γυμνού οφθαλμού, ο σακχαρομύκητας cerevisiae, η μαγιά παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της αρωματικής και ζυμωτικής δραστηριότητας του ψωμιού.

Επίσης, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Ομίλου που έχει γίνει παγκόσμιο σημείο αναφοράς στον τομέα του.

 

Τη βρίσκουμε σε διαφορετικές μορφές ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των αρτοποιών: φρέσκια πιεστή, στιγμιαία ξηρή, υγρή, σε τρίμα ή ενδιάμεσης υγρασίας.

 

Μαγιά, αλεύρι, νερό και αλάτι απαραίτητα συστατικά για το ψωμί και για τη ζωή μας. Ένα ζωντανό θαύμα. Εμείς στη Lesaffre Ελλάς ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες του επαγγελματία αρτοποιού και του καταναλωτή προσφέρουμε όλους τους τύπους μαγιάς για κάθε ζύμη και συνταγή.

Μαγιές

Είτε σε μορφή υγρή, πιεστή, σε τρίμα, ξηρή ή ενδιάμεσης υγρασίας, οι μαγιές αρτοποίησης της Lesaffre Hellas έχουν αναπτυχθεί σύμφωνα με τις τοπικές ανάγκες, για την καλύτερη δυνατή απόδοση στην αρτοποίηση.

  • Υγρή μαγιά

    Η υγρή μαγιά προκαλεί αυξανόμενο ενδιαφέρον μεταξύ των επαγγελματιών που αναζητούν επιδόσεις και υπηρεσίες.

  • Πιεστή μαγιά

    Η πιεστή μαγιά χρησιμοποιείται ευρέως από τους βιοτέχνες αρτοποιούς στις βιομηχανικές χώρες.

  • Στιγμιαία ξηρή μαγιά

    Η στιγμιαία ξηρή μαγιά συνδυάζει ευκολία χρήσης και αποτελεσματικότητα.

  • Μαγιά σε τρίμα

    Η μαγιά σε τρίμα ταιριάζει καλύτερα στα συστήματα συνεχούς αρτοποιήσης (γραμμές παραγωγής). Καλά προσαρμοσμένη.

  • Μαγιά ενδιάμεσης υγρασίας

    Η μαγιά ενδιάμεσης υγρασίας προσαρμοσμένη με την κατάψυξη και ιδιαίτερα στα αστοφάριστα κατεψυγμένα.

Συνταγές με μαγιά

Η Lesaffre Ελλάς προσφέρει διάφορες μάρκες πιεστής μαγιάς.

 

Το Χελιδόνι, αποτελεί την εμβληματική μάρκα του Ομίλου, που χρησιμοποιείται από γενιές αρτοποιών σε όλο τον κόσμο από το 1895. Υπάρχουν τρία είδη μαγιάς αρτοποιίας Το Χελιδόνι: Μπλε Χελιδόνι για όλους τους τύπους ψωμιών χωρίς ζάχαρη και λιπαρά, Χρυσό Χελιδόνι για γλυκά ζυμάρια τα οποία περιέχουν το λιγότερο 10% ζάχαρη ή για ζυμάρια με υψηλή ωσμωτική πίεση, και Κόκκινο Χελιδόνι για γρήγορες αρτοποιίσεις.

 

Η υγρή μαγιά Kastalia συνδυάζει τεχνολογία και απλότητα προκειμένου να βοηθήσει τους αρτοποιούς στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ψωμιών στις καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

 

Πρακτική η μαγιά σε τρίμα της Lesaffre είναι μια φρέσκια μαγιά σε μορφή λεπτών σωματιδίων, που επιτρέπουν τη δημιουργία εναιωρήματος με νερό και αυτόματη δοσομέτρηση, και αυτή σε Μπλε, Χρυσό και Κόκκινο Χελιδόνι.

 

Η ξηρή στιγμιαία μαγιά λανσαρίστηκε το 1973, σηματοδοτώντας μια σημαντική εξέλιξη, εξαλείφοντας τα εμπόδια που συνδέονται με την ενυδάτωση της ξηρής μαγιάς, ενώ παράλληλα, αύξησε τη ζυμωτική δύναμη κατά 30-40%. Αυτή η μαγιά χαίρει εκτίμησης από τους πελάτες και καταναλωτές, για την μεγάλη ευκολία χρήσης της και την μεγάλη διάρκεια ζωής της.

 

Με την κατεψυγμένη ενδιάμεσης υγρασίας μαγιά, η Lesaffre προσφέρει μία λύση αφιερωμένη στην υπέρ ψύξη η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ξηρής μαγιάς με την απόδοση της πιεστής μαγιάς. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους αρτοποίησης και για εφαρμογές στα αστοφάριστα κατεψυγμένα, και για κατεψυγμένη ζύμη. Είτε σε μορφή υγρή, πιεστή, σε τρίμα, ξηρή ή ενδιάμεσης υγρασίας, οι μαγιές αρτοποίησης της Lesaffre Ελλάς έχουν αναπτυχθεί σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες, για την καλύτερη δυνατή απόδοση στην αρτοποίηση.