Ενεργά προζύμια

  • levain

Τα προζύμια ή η κουλτούρα της γεύσης

Ιστορικά, το προζύμι υπήρξε ο πρώτος ζυμωτικός παράγοντας αρτοποίησης που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή του ψωμιού. Προερχόμενο από ένα μίγμα αλεύρου και νερού στο οποίο εξασκείται η μεταβολική δραστηριότητα ενός ετερογενούς πληθυσμού γαλακτικών βακτηρίων και ζυμών, είτε με «αυθόρμητη» ζύμωση (τότε το προζύμι ονομάζεται «φυσικό»), είτε με ζύμωση που προκαλείται από την καλλιέργεια ενός ζυμεγέρτη, με ή χωρίς ανάπιασμα.

Προζύμι ένας Θησαυρός με Οφέλη

Ζυμωτικοί παράγοντες φυσικής προέλευσης, τα προζύμια συμβάλλουν δραστικά στον εμπλουτισμό του οργανοληπτικού «προφίλ» του ψωμιού, αναπτύσσοντας μοναδικές γεύσεις και υφές. Αλλά πέραν της αρωματικής πτυχής, προσδίδουν επίσης πολλαπλά οφέλη: ψίχα πιο ελαστική, πιο ανοικτή, με καλύτερη κατακράτηση νερού που καθυστερεί το φαινόμενο του μπαγιατέματος.
Η Lesaffre καινοτομεί και παρακολουθεί την ανάπτυξη της προσφοράς της στην αγορά σε πλήρη αντίθεση των προζυμιών με τη μάρκα Livendo και μια διευρυμένη γκάμα που προσφέρεται μέσω 3 οικογενειών προϊόντων: ανενεργά προζύμια, ζωντανά προζύμια και μάνες προζυμιών.

Ανακαλύψτε τη σειρά προζυμιών LIVENDO για τους επαγγελματίες αρτοποιούς

Livendo Crème de Levain

Aποδεικνύοντας την τεχνογνωσία της μέσα από την μακρόχρονη έρευνά της στο χώρο των μικροοργανισμών (ζυμομύκητες και βακτήρια), η Lesaffre προσφέρει στους επαγγελματίες της αρτοποιίας ένα μοναδικό προϊόν ζύμωσης, το υγρό ενεργό φυσικό προζύμι Livendo Crème de Levain. ‘Εχοντας στη σύνθεσή του ζωντανούς μικροοργανισμούς, όπως οι ζυμομύκητες προζυμιού και οι γαλακτοβάκιλλοι, το ζωντανό έτοιμο προς χρήση υγρό προζύμι Livendo Crème de levain δίνει τη δυνατότητα παραγωγής αυθεντικών προζυμένιων ψωμιών μακράς ωρίμανσης χωρίς ή με ελάχιστη ποσότητα μαγιάς. Προϊόν βιοτεχνολογίας, το ενεργό, υγρό προζύμι Livendo Crème de levain, προσδίδει στα ψωμιά μοναδικά αρώματα και γεύση όπως τα παλιά, καλά, παραδοσιακά προζύμια.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

  • Αποφυγή της χρονοβόρου, επίπονης και αβέβαιης προετοιμασίας προζυμιού.
  • Μεγάλης διάρκειας διατηρησιμότητα των ψωμιών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Βιολογικό προϊόν.
  • Εύκολη προσαρμογή με όλους τους τύπους αλεύρων και διαδικασίες αρτοποίησης με διαφορετικά γευστικά και αρωματικά αποτελέσματα.
  • Κέρδος χρόνου.
  • Σίγουρο αποτέλεσμα.
  • Γευστικά και αρωματικά ψωμιά.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • Πλαστικό δοχείο 5 και 25 κιλών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

  • Πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Σε ψυγείο 1 – 10°C.

Livendo LVBD 3000

Επεκτείνοντας τη γκάμα των ζωντανών προζυμιών της, η Lesaffre δημιουργεί ένα δεύτερο ενεργό, έτοιμο προς χρήση υγρό προζύμι. Το Livendo LVBD 3000 από αλεύρι σκληρού σιταριού που έχει υποστεί ζύμωση με ζυμομύκητες και βακτήρια προζυμιού. Προσδίδει ήπια οξύτητα με την παρουσία μεγάλου αριθμού γαλακτικών βακτηρίων και είναι ιδανικό για προϊόντα που περιέχουν υψηλά ποσοστά ζάχαρης και λιπαρών όπως τα τσουρέκια, μπριός, κρουασάν κλπ. αλλά και για προζυμένια ψωμιά ήπιας οξύτητας. Προέρχεται από άλευρα βιολογικής καλλιέργειας.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

  • Δεν προσδίδει έντονη οξύτητα λόγω γαλακτικών οξέων.
  • Παρέχει τα οφέλη ενός ζωντανού προζυμιού.
  • Μεγαλύτερη διατηρησιμότητα.
  • Αποφυγή χρονοβόρου, επίπονης και αβέβαιης προετοιμασίας προζυμιού.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Προσαρμόζεται ιδανικά σε όλους τους τύπους αλεύρων.
  • Ανταποκρίνεται σε όλες τις συνταγές και ιδιαίτερα σε όσες περιέχουν λιπαρά και σάκχαρα σε υψηλά ποσοστά.
  • Μείωση της δοσολογίας λιπαρών και ζάχαρης μέχρι 10% χωρίς να γίνεται αντιληπτή η απουσία τους.
  • Κέρδος χρόνου.
  • Σίγουρο αποτέλεσμα.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • Πλαστικό δοχείο 5 κιλών και παλετοδεξαμενή 1000 λίτρων.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

  • Παρέχονται

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Σε ψυγείο 1 – 10°C.