Τα μοναδικά ζωντανά (ενεργά) υγρά προζύμια της Lesaffre Ελλάς είναι η κληρονομιά της παράδοσης και η βάση για το μέλλον. Πρόκληση δημιουργικότητας & φαντασίας.
Οι ανάγκες του σημερινού καταναλωτή μεταφράζονται στην αναζήτηση νέων γεύσεων και στην βελτιστοποίηση της διατήρησης του ψωμιού. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον τα ζωντανά ενεργά προζύμια της Lesaffre έρχονται για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες.
Το να φτιάχνουμε σήμερα εύγευστο ψωμί είναι μια τέχνη που μπορεί σήμερα να καλλιεργηθεί με τη χρήση των ζωντανών υγρών προζυμιών, όπως το Crème de Levain – το LVBD3000 – το ζωντανό προζύμι από Φαγόπυρο – το ζωντανό προζύμι Λευκής Σίκαλης, τα οποία εγγυόνται στους αρτοποιούς καλές επιδόσεις, ευκολία στη χρήση, σταθερά επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά και ασφάλεια κατά την παραγωγή των μοναδικών προϊόντων τους, καθώς επίσης και άλλες καλές ιδιότητες όπως διάρκεια ζωής, υφή και εμφάνιση. Ο αρτοποιός το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη να δημιουργήσει.
Η Lesaffre για παραπάνω από ενάμιση αιώνα έχει αναπτύξει εξειδίκευση και εξακολουθεί να αναπτύσσει μέρα με τη μέρα στη ζύμωση και στο μετασχηματισμό της μαγιάς και του προζυμιού. Σήμερα όλη η οικογένεια των προζυμιών βρίσκεται κάτω από την επωνυμία Livendo.
Τα μοναδικά ζωντανά υγρά προζύμια της Lesaffre Ελλάς είναι η κληρονομιά της παράδοσης και η βάση για το μέλλον. Πρόκληση δημιουργικότητας & φαντασίας.
Τα έτοιμα προς χρήση ενεργά ζωντανά προζύμια προέρχονται από φυσική ζύμωση αλεύρων από δημητριακά. Χάρη στην υγρή μορφή τους ενσωματώνονται απευθείας στο ζυμωτήριο, σε δοσολογία 5% έως 20% επί του συνολικού βάρους του αλεύρου. Προσφέρουν πολλά και μοναδικά πλεονεκτήματα.
Εγγυώνται την παραγωγικότητα αποφεύγοντας τις δυσκολίες του αναπιάσματος αλλά και τις παρεκκλίσεις που απορρέουν από εξωτερικές επιμολύνσεις από ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς.
Ως πραγματικός παράγοντας ζύμωσης, το ζωντανό προζύμι εξασφαλίζει τη διόγκωση του ζυμαριού προσδίδοντας στα τελικά προϊόντα τα μοναδικά αρωματικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι τόσο χαρακτηριστικά της αρτοποίησης με προζύμι.
Προσφέρει ανοικτό πεδίο στη φαντασία των επαγγελματιών αρτοποιών να αναδείξουν τις γεύσεις των παραδοσιακών ψωμιών, των ειδικών ψωμιών, των προϊόντων βιενουαζερί, τσουρέκια και πολλών άλλων: μπαγκέτες, ψωμί σίκαλης, ψωμί για τοστ, τσιάπατα, πίτσα, παραδοσιακά Γαλλικά προζυμένια ψωμιά, και άλλα.
Τα ζωντανά προζύμια που αναπτύχθηκαν από τη Lesaffre διαθέτουν όλες τις ιδιότητες του φυσικού προζυμιού που φτιάχνει ο αρτοποιός: αρωματικός πλούτος, γαλακτική και όξινη οξύτητα, και ιδιαίτερη υφή.
Το πρώτο υγρό ζωντανό προζύμι που λανσάρισε η Lesaffre Ελλάς ήταν το Crème de Levain μοναδικό υγρό ζωντανό βιολογικό προζύμι, από αλεύρι σίκαλης και αλεύρι σιταριού, για αυθεντικά παραδοσιακά ψωμιά και αρτοσκευάσματα. Έτοιμό για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.
Το επόμενο στην οικογένεια των ζωντανών προζυμιών της Lesaffre Ελλάς ήταν το LIVENDO LVBD3000 ένα υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι που αναδεικνύει και ενισχύει τα αυθεντικά γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα στα παρασκευάσματα από γλυκά ζυμάρια μαγιάς, όπως τσουρέκια, croissant κλπ όπως και στα αρτοσκευάσματα πολυτελείας. Εξασφαλίζει εξαιρετική διατηρησιμότητα. Προσδίδει μοναδικές ιδιότητες στα ζυμάρια διευκολύνοντας την διαδικασία παραγωγής και προσφέρει σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Έτοιμο για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.
Οι οικογένεια των ζωντανών υγρών προζυμιών εμπλουτίζεται συνεχώς με καινούργια προϊόντα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν όπως το ζωντανό προζύμι από Φαγόπυρο, το ζωντανό προζύμι Λευκής Σίκαλης.