Διορθωτές αλεύρων και ένζυμα
Οι διορθωτές αλεύρων αποτελούνται από ενζυματικά και άλλα συστατικά (παράγοντες οξείδωσης, παράγοντες αναγωγής, κλπ.) που έχει επιλεγεί ανάλογα με τη δράση και τους επιθυμητούς τύπους εφαρμογών. Χρησιμοποιούνται από τους παραγωγούς αλεύρων προκειμένου να ομογενοποιήσουν τα άλευρα και να τα τυποποιήσουν ανάλογα με τις ποιότητες των δημητριακών από τα οποία προέρχονται.
Η Lesaffre βασίζεται στην εξειδίκευσή της στον τομέα της αρτοποίησης και στις κατηγορίες των συστατικών της (ενζυματολογία, δημιουργία συνθέσεων) προκειμένου να τελειοποιήσει τα ενζυματικά σύμπλοκα που έχουν προσαρμοστεί σε καθεμία από τις ανάγκες των βιομηχάνων πελατών.
Κάθε χρόνο, συλλέγονται αναλυτικά στοιχεία από τους ειδικούς της Lesaffre προκειμένου να υπάρξει παρακολούθηση των παραγωγών δημητριακών. Με βάση τα αναλυτικά αποτελέσματα, δημιουργείται μία σύνθεση διορθωτών η οποία είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των πελατών και έχει προσεκτικά δοκιμαστεί στα εργαστήρια της.