fbpx

Τεχνική Zavarka

livendo levain

Η Τεχνική ZAVARKA και η ιστορία της

Η Τεχνική Zavarka έχει τις ρίζες της στις χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης, όπου έβραζαν αλεύρι, σπόρους, βύνες και μπαχαρικά δημιουργώντας μια ζελατοποιημένη πάστα για να φτιάξουν το ψωμί τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας απελευθερώνονται δεξτρίνες και άλλα απλά σάκχαρα τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του ψωμιού, ώστε να παραμείνει φρέσκο για αρκετές ημέρες και δημιουργούν υγρή και ζουμερή ψίχα, λεπτή και τραγανή κόρα , έτσι διατηρούσαν τη φρεσκάδα του ψωμιού για αρκετές μέρες και βελτίωναν θεαματικά τη γεύση και την υφή του.
Η Lesaffre χρησιμοποιώντας την Τεχνική Zavarka και με την ικανότητα βιοτεχνολογίας που διαθέτει δημιούργησε μία νέα γενιά εξελιγμένων προζυμιών.

H Τεχνολογία της τεχνικής Zavarka

Το αλεύρι περιέχει περίπου 70% άμυλο. Με την επεξεργασία του αμύλου με νερό σε υψηλές θερμοκρασίες (60-80° C), το άμυλο διογκώνεται και χάνει την ημικρυσταλλική του δομή. Ως τελικό αποτέλεσμα αυτής της δράσης, τα ολιγοσάκχαρα (μαλτόζη, σακχαρόζη) καθώς και τα απλά σάκχαρα ( γλυκόζη) απελευθερώνονται από το άμυλο.

Εξαιτίας αυτών των αντιδράσεων, η τεχνική Zavarka συμμετέχει στην καθυστέρηση της παλινδρόμησης του αμύλου (γνωστή ως μία από τις κύριες αιτίες μπαγιατέματος του ψωμιού κατά τη διάρκεια πολλών ημερών αποθήκευσης) αλλά και στη φυσική γλυκιά γεύση του ψωμιού. Λόγω της κατακράτησης υγρών δημιουργείται η ιδιαίτερα έφυγρη ψίχα στα ψωμιά.

Τα οφέλη των καταναλωτών από τα Zavarka

• Ψωμί που διατηρεί την φρεσκάδα του για αρκετές μέρες
• Ψωμί μαλακό που κρατά την υγρασία του
• Ψωμί με πλούσια προζυμένια γεύση
• Ψωμί με λεπτή και τραγανή κόρα
• Ψωμί από αγνά φυσικά συστατικά
• Ψωμί με περισσότερες φυτικές ίνες και ενέργεια για καλύτερη υγεία
• Διατηρεί για περισσότερο καιρό όλα τα γευστικά & αρωματικά τους χαρακτηριστικά

Mία νέα κατηγορία προϊόντων για νέους καταναλωτές και οικογένειες με μικρά παιδιά, με κύρια χαρακτηριστικά ζουμερή και μαλακή ψίχα, λεπτή και τραγανή κόρα και μεγάλη διάρκεια ζωής.

LIVENDO ZAVARKA CLASSIC

ΠΑΣΤΑ ΠΡΟΖΥΜΙΟΥ

Νέο, πρωτοποριακό προζύμι σίκαλης με προβρασμένα-ζελατινοποιημένα άλευρα σίκαλης & κριθαριού.
ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΛΕΥΚΑ & ΚΙΤΡΙΝΑ ΑΛΕΥΡΑ χρησιμοποιώντας τις αρχαίες τεχνικές των Σλάβων.
Έντονα τα στοιχεία: ζουμερή ψίχα, τραγανή κόρα, πολλές ημέρες διάρκεια φρεσκάδας στο ψωμί.

 

Οφέλη και πλεονεκτήματα που προφέρει στον αρτοποιό

  • Iδανικό για λευκά & κίτρινα άλευρα που δίνουν προζυμένια ψωμιά και σνακ με κλασσική μεσογειακή – ελληνική γεύση
  • Προσδίδει μεγάλη διάρκεια ζωής: α)η ψίχα διατηρείται μαλακή & (έφυγρη) υγρή για πολλές ημέρες, β) τραγανή κόρα για περισσότερες ημέρες
  • Απευθύνεται σε πελάτες που μπαίνουν 2-3 φορές την βδομάδα στο κατάστημα

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Φυσική ενίσχυση γεύσεων και αρωμάτων στο ψωμί και τα αρτοποιήματα.
  • Τραγανή κόρα.
  • Γλυκόξινη γεύση.
  • Γεύση προζυμιού και φρουτώδες άρωμα.
  • Iδανικό για λευκά & κίτρινα άλευρα που δίνουν προζυμένια ψωμιά και σνακ με κλασσική μεσογειακή – ελληνική γεύση
  • Προσδίδει μεγάλη διάρκεια ζωής: α)η ψίχα διατηρείται μαλακή & (έφυγρη) υγρή για πολλές ημέρες, β) τραγανή κόρα για περισσότερες ημέρες
  • Απευθύνεται σε πελάτες που μπαίνουν 2-3 φορές την βδομάδα στο κατάστημα

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • Διατίθενται σε μορφή πάστας και συσκευασία των 10kg.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Στο ψυγείο 4°-10°C.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • Παρέχονται.

LIVENDO ZAVARKA ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ

ΠΑΣΤΑ ΠΡΟΖΥΜΙΟΥ

Πρωτοποριακό προζύμι σίκαλης που συνδιαζεται με προβρασμένα-ζελατινοποιημένα άλευρα & σπόρους.
ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟΥ (έντονες οξύτητες και χρώμα, με πικάντικες αλλά και γλυκόξινες νότες).
Με προβρασμένα-ζελατινοποιημένα άλευρα σίκαλης, κριθαριού, και προ-βρασμένους σπόρους.

 

Οφέλη και πλεονεκτήματα που προφέρει στον αρτοποιό

  • Ιδανικό για ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΨΩΜΙΑ με έντονες οξύτητες και χρώμα, με πικάντικες αλλά και γλυκόξινες νότες.
  • ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ σε κόστος με την υψηλότερη ποιότητα.
  • Το μοναδικό πολύσπορο αυτού του τύπου.
  • Προσδίδει μεγάλη διάρκεια ζωής: α)η ψίχα διατηρείται μαλακή & (έφυγρη) υγρή για πολλές ημέρες, β) τραγανή κόρα για περισσότερες ημέρες.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Φυσική ενίσχυση γεύσεων και αρωμάτων στο ψωμί και τα αρτοποιήματα.
  • Υγρασία στην ψίχα και τραγανή κόρα.
  • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, με φρεσκάδα και σταθερότητα στην ποιότητα.
  • Τα ενυδατωμένα δημητριακά στο προζύμι προσδίδουν ισορροπημένα χαρακτηριστικά για να έχει το προϊόν την πλήρη γεύση και τα αρώματα όλων των συστατικών.
  • Ιδανικό για ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΨΩΜΙΑ με έντονες οξύτητες και χρώμα, με πικάντικες αλλά και γλυκόξινες νότες.
  • ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ σε κόστος με την υψηλότερη ποιότητα.
  • Το μοναδικό πολύσπορο αυτού του τύπου.
  • Προσδίδει μεγάλη διάρκεια ζωής: α)η ψίχα διατηρείται μαλακή & (έφυγρη) υγρή για πολλές ημέρες, β) τραγανή κόρα για περισσότερες ημέρες.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • Διατίθενται σε μορφή πάστας και συσκευασία των 10kg.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Στο ψυγείο 4°-10°C.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • Παρέχονται.

LIVENDO ZAVARKA BYNH

ΠΑΣΤΑ ΠΡΟΖΥΜΙΟΥ

Νέο, πρωτοποριακό προζύμι σίκαλης με προβρασμένα-ζελατινοποιημένα άλευρα σίκαλης & κριθαριού, ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ μαύρα, ολικής άλεσης ψωμιά.
Έντονα τα στοιχεία: ζουμερή ψίχα, τραγανή κόρα, πολλές μέρες διάρκεια.
Με προβρασμένα-ζελατινοποιημένα άλευρα αλεύρι βύνης, καβουρδισμένης σίκαλης, κριθαριού, και καρυκεύματα.

 

Οφέλη και πλεονεκτήματα που προφέρει στον αρτοποιό

  • Ιδανικό για ολικής άλεσης άλευρα που θυμίζουν ψωμιά της βόρειας Ευρώπης με έντονες οξύτητες και χρώμα, με πικάντικες αλλά και γλυκόξινες νότες.
  • Το μοναδικό προζύμι που συνδυάζει καρυκεύματα και καβουρδισμένη βύνη σίκαλης και κριθαριού.
  • Προσδίδει μεγάλη διάρκεια ζωής: α)η ψίχα διατηρείται μαλακή & (έφυγρη) υγρή για πολλές ημέρες, β) τραγανή κόρα για περισσότερες ημέρες

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Φυσική ενίσχυση γεύσεων και αρωμάτων στο ψωμί και τα αρτοποιήματα.
  • Τραγανή κόρα.
  • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, με φρεσκάδα και σταθερότητα στην ποιότητα.
  • Η προσθήκη Zavarka Βύνη βοηθάει στην καλύτερη συγκράτηση υγρασίας στην ψίχα. (Ζουμερή – juicy, έφυγρη – humid, μαλακή – soft).
  • Ιδανικό για ολικής άλεσης άλευρα που θυμίζουν ψωμιά της βόρειας Ευρώπης με έντονες οξύτητες και χρώμα, με πικάντικες αλλά και γλυκόξινες νότες.
  • Το μοναδικό προζύμι που συνδυάζει καρυκεύματα και καβουρδισμένη βύνη σίκαλης και κριθαριού.
  • Προσδίδει μεγάλη διάρκεια ζωής: α)η ψίχα διατηρείται μαλακή & (έφυγρη) υγρή για πολλές ημέρες, β) τραγανή κόρα για περισσότερες ημέρες

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • Διατίθενται σε μορφή πάστας και συσκευασία των 10kg.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Στο ψυγείο 4°-10°C.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • Παρέχονται.

LIVENDO ZAVARKA DINKEL

ΠΑΣΤΑ ΠΡΟΖΥΜΙΟΥ

Πρωτοποριακό προζύμι σίκαλης που συνδυάζεται με προβρασμένα-ζελατινοποιημένα άλευρα όλυρας.
Ιδανικό για την παρασκευή ψωμιών και αρτοσκευασμάτων με την δύναμη της όλυρας και της άγριας σίκαλης.
Ψωμιά με υγιεινά χαρακτηριστικά με φρουτώδη αρώματα, και ήπια γεύση προζυμιού.

 

Οφέλη και πλεονεκτήματα που προφέρει στον αρτοποιό

  • Ιδανικό για παρασκευή ψωμιών και αρτοπαρασκευασμάτων με υγιεινά χαρακτηριστικά
    √ Περιέχει πυριτικό οξύ για υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια
    √ Yψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, μαγγάνιο & χαλκό
    √ Πολλά ιχνοστοιχεία
  • Φρουτώδες άρωμα με ώριμες νότες προζύμι
  • Καθαρή ετικέτα και χωρίς πρόσθετα τεχνολογικά ένζυμα

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Ιδανικό για παρασκευή ψωμιών και αρτοπαρασκευασμάτων με υγιεινά χαρακτηριστικά
    √ Περιέχει πυριτικό οξύ για υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια
    √ Yψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, μαγγάνιο & χαλκό
    √ Πολλά ιχνοστοιχεία
  • Φρουτώδες άρωμα με ώριμες νότες προζύμι
  • Καθαρή ετικέτα και χωρίς πρόσθετα τεχνολογικά ένζυμα

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • Διατίθενται σε μορφή πάστας και συσκευασία των 10kg.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Στο ψυγείο 4°-10°C.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • Παρέχονται.

LIVENDO ZAVARKA ΒΡΩΜΗΣ

ΠΑΣΤΑ ΠΡΟΖΥΜΙΟΥ

Πρωτοποριακό προζύμι σίκαλης που συνδυάζεται με προβαρισμένα-ζελατινοποιημένα άλευρα αλλά και νιφάδες βρώμης.
Ιδανικό για την παρασκευή αλμυρών και γλυκών αρτοσκευασμάτων πρωινού και σνακς.
Αρτοσκευάσματα με υγιεινά χαρακτηριστικά με βουτυρώδες άρωμα, και μεσογειακές γεύσεις προζυμιού.

 

Οφέλη και πλεονεκτήματα που προφέρει στον αρτοποιό

  • Ιδανικό για παρασκευή αρτοσκευασμάτων με υγιεινά χαρακτηριστικά
    √ Είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, ειδικά β-γλυκάνης και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
    √ Συμβάλλει στη μείωση της γλυκόζης και της χοληστερόλης
    √ Είναι κατάλληλο για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα πέψης
    ή/και δυσκοιλιότητα
  • Βουτυρώδες, γλυκό άρωμα με μεσογειακές νότες προζυμιού
  • Καθαρή ετικέτα και χωρίς πρόσθετα τεχνολογικά ένζυμα

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Ιδανικό για παρασκευή αρτοσκευασμάτων με υγιεινά χαρακτηριστικά
    √ Είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, ειδικά β-γλυκάνης και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
    √ Συμβάλλει στη μείωση της γλυκόζης και της χοληστερόλης
    √ Είναι κατάλληλο για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα πέψης
    ή/και δυσκοιλιότητα
  • Βουτυρώδες, γλυκό άρωμα με μεσογειακές νότες προζυμιού
  • Καθαρή ετικέτα και χωρίς πρόσθετα τεχνολογικά ένζυμα

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • Διατίθενται σε μορφή πάστας και συσκευασία των 10kg.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Στο ψυγείο 4°-10°C.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • Παρέχονται.